Как може да се живее на Кето?

1 мин. време за четене


Как може да се живее на Кето?
Не е ли вредно да се живее на Кето?
Как е възможо да се живее без въглехидрати цял живот?
Кетото само за болни хора ли е?
Как се отразява липсата на въглехидрати на мозъчната дейност?
Имаме ли енергия при спазване на режима?
След като веднъж сме стопили излишните мазнини с помощта на по-силна кетоза, тя вече не е необходима. Лентичката(ако се изследваме), трябва да показва розово, не лилаво, ако е кръвно изследване до 1,5mmol/L. Силната кетоза ни е нужна само когато топим мазнини. След това можем да живеем един пълноценен и нормален живот, продължавайки да заместваме въглехидратите в менюто си, но без да целим високи нива на кетоните. Аз не съм в силна кетоза, нито пък е постоянна. Засилвам я само, ако съм прекалила с храната и усетя нужда да поизчистя тялото. В общи линии вече познавам режима и го използвам рационално за постигане на всички цели.
Дали е вредно да се живее на режима – ако след свалените килограми се поддържа лека, дори непостоянна кетоза – НЕ. Но се спазват позволените продукти с опция да се хапва диня и бобови култури веднъж на 10дни.
Как се живее без въглехидрати ли? Ами аз не разбирам някои как живеят без месо. Всеки човек си има генетичен код. В моя определено има месо. Но аз проявявам уважение към всички, които не го консумират. Така и те трябва да разбират кетото.
Кетото за болни хора ли е? Категорично не. Въпреки, че аз съм болна от хранителна зависимост. И то много сериозна. Само с кето държа режима и живота си под контрол. Но мнозина го спазват, за да не търпят лишения в стремежа си да са във форма.
60% от мозъка ни са мазнини. Кетото храни мозъка.
Дали имаме енергия на Кето? 🙂
Кетото дава такава енергия каквато не съм имала и на 20. Ще ви оставя да се убедите сами 😉

Вашият коментар

You cannot copy content of this page