Кето начало

Кетозата е процес, при който енергията на тялото се произвежда от отдлените Кетони, а не от Глюкозата, както при храненето ни с въглехидрати. Тялото ни се превръща в машина за изгаряне на мазнини, защото се учи да се храни с ТЯХ.

12-24 часа, след като сте започнали вашия Кето режим, започва производството на Кетоните. 4-5 дни от началото, заедно с тяхното насищане, ще усещате неразположение като при грип. То се изразява в главоболие, може да има и гадене, умора. След първата седмица ще започне процесът на топене на мазнини. Постепенно ще започнете да имате повече енергия и много добра концентрация. След втората седмица ГЛАДЪТ ви ще намалее значително, енергията ще се увеличи още, тялото ще започне да свиква с новия начин на хранене. След четвъртата седмица нивата на инсулина ще намалееят още, което ще ви изпълни с още енергия и ще ви помогне да се фокусирате върху нещата, които са важни за вас.

Засилва имунитета
Регулира кръвната захар
Подобрява функцията на мозъка
Повишава енергията в организма
Действа добре при тревожни разстройства
Действа антибактериално и противовъзпалително
Изчиства кожата
Премахва подуването и задържането на вода
Оформя тялото
Топи мазнини без осезаемо разграждане на мускулна маса
Засилено топи мазнини, които са концентрирани в областта на талията
Регулира болезнена менструация
И редица други..

Първо и огромно предимство при Кето е топенето на мазнини без прекомерно разграждане на мускул. При Кетоза мозъкът използва мазнините за енергия, докато при нормалното хранене, за да стигнете до разграждането им, минавате през глад и общо отслабване на тялото. Ето затова всички хора, хранещите се нисковъглехидратно и високомазнинно се радват на хубави форми. Друго предимство е липсата на глад след свикването на организма. Още повишена концентрация и увеличение на енергията. Относно темпото на отслабване, всичко е строго индивидуално. И тук важи правилото, повече килограми за сваляне, по-бързи резултати. Когато са по-малко и вече е изчистена водата, шлаките, повечето мазнини и останат тези най-старите, някои от които са се сформирали в депата още в ранна тинейджърска възраст, идва трудното. За тях е нужно по-дълго време, търпение и постоянство. С времето няма да останат неизчистени “територии”, особено в областта на корема и талията. Там режимът действа най-бързо и яростно.

Първата причина е кръвната захар, която на Кето не варира, причинявайки треперене и нужда от сладко. Когато инсулиновите нива са стабилни, картинката е съвсем различна. Усеща се спокойствие и чувство за контрол. Втората причина е завишената консумация на мазнини, която заедно с протеините в менюто дава по-дълго усещане за ситост.

You cannot copy content of this page